Op onze site kun je regelmatig nieuwtjes vinden op het gebied van darten. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste materialen, zoals dartpijlen. Om te weten welke pijlen het beste bij jou passen, is het handig om eerst te weten welke pijlen er allemaal zijn.

Beginner
Ben je een beginner en nog niet zo serieus bezig met darten? Dan kun je het beste kiezen voor brass darts, nickel silver darts en stainless steel darts. Deze darts zijn goedkoper dan tungsten darts en kwalitatief ook wat minder. Brass dartpijlen hebben een wat dikkere barrel dan tungsten dartpijlen. Hierdoor is het lastiger om 3 dartpijlen te groeperen in de triple 20. Met tungsten darts is dit juist weer makkelijker, omdat de barrels dunner zijn. Met Brass dartpijlen heb je dan ook meer last van uitzwaaiers, omdat het materiaal minder constant is. Het is dan ook niet aan te raden om deze pijlen te gebruiken bij competities of wedstrijden. In zo’n geval kun je beter voor tungsten darts gaan.

Gevorderde
Voor de wat meer ervaren darters zijn tungsten darts het meest geschikt. Tungsten darts worden gemaakt van wolfraam en hebben bijna hetzelfde gewicht als goud. Deze darts zijn dan ook wat zwaarder dan Brass dartpijlen. Er zit echter nog wel verschil tussen tungsten darts. Zo heb je 95% tungsten dartpijlen, maar ook 80% tungsten dartpijlen. Het percentage wil zeggen hoeveel procent van de barrel uit het materiaal tungsten bestaat.

Hoe hoger het percentage tungsten, hoe dunner de dart gemaakt kan worden. En hoe hoger het percentage, hoe duurder de pijlen zullen zijn. Omdat de barrel van tungsten pijlen dunner zijn, kun je deze makkelijker groeperen in de triple 20. Als je serieus aan competities en wedstrijden meedoet dan heb je zeker dartpijlen nodig van minstens 85% tungsten. Echte professionele darters gooien met pijlen van minimaal 90% tungsten.